Bloomingdale's

๐Ÿˆ Weekend Football ๐Ÿˆ Baked Potato Board

Move over charcuterie, there’s a new board in town! Have you tried making a baked potato board? It’s the perfect thing for a Saturday or Sunday at home watching football and is also easy to transport for a tailgate event.

Baked Potato Board Inspiration

A recent Mexican-themed baked potato.

Baked potato boards are versatile and easy to scale for just a few people or a large crowd. For a family weekend at home, you might wish to stick to just one of the theme ideas below (or create your own favorite). For entertaining a large group, prepare several theme idea “stations” and let people create whatever combination suits them best! Easy-peasy.

For displaying the toppings, I love the versatility of white porcelain ramekins like these on Amazon. We use them for so many things in the kitchen! It’s easy to prep most of the toppings in advance and to refrigerate or keep in a cooler until needed. For hot items (potatoes, cooked meats, or beans) use a full or mini-size crockpot or insulated serve-ware to keep food safe if you are going to be out and about.

A few of my favorite theme ideas for a baked potato board are listed below. Would love to hear your suggestions in the comment section!

Mexican

 • taco meat
 • taco or Cojito cheese
 • green onions
 • guacamole
 • sour cream
 • seasoned corn
 • jalapeno
 • cilantro

Buffalo

 • shredded buffalo-spiced chicken
 • blue cheese
 • diced celery

Vegetarian

 • seasoned black beans
 • broccoli
 • slightly wilted spinach
 • artichoke hearts
 • roasted veggies
 • hummus
 • baba ghanoush
 • seasoned corn blend

Italian

 • marinara
 • pepperoni slices
 • sausage crumbles
 • ricotta
 • mozzarella
 • red pepper flakes
 • basil
 • pesto

Chili

 • red chili
 • white chili
 • cheddar cheese
 • sour cream
 • green onions
 • fritos

BBQ

 • BBQ pulled pork or chicken
 • cheddar cheese
 • pickles or assortment of pickled vegetables
 • carmelized onions
 • cole slaw

Best Baked Potato

Pre-heat oven to 450ยฐ. Liberally pierce all potatoes to be cooked with a fork. Place potatoes on a wiring cooling rack set on top of a baking sheet. The wire cooling rack will ensure that air circulates and that the potatoes will cook evenly on all sides.

Bake for 25 minutes then remove potatoes from the oven and brush with melted butter using a pastry brush. Sprinkle potatoes with a pinch of kosher salt. Return potatoes to oven and bake another 20-30 minutes until fully cooked and yielding to light pressure.

Can be kept warm in a crockpot or by wrapping them in foil. When ready to serve, slice open lengthwise and fluff up the interior.

Click HERE for more favorite recipes!


Thanks so much for your likes, shares and follows! Until next time,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Splendid